Showbiz
0

Ko je kriv za Madonnin razvod?

Sarajevo-x.com
Sedmicama se priča o braku slavne pjevačice Madonne i njenog muža Guya Ritchiea, ali šta je od svega toga istina, šta je dovelo do raspada jednog od najprofiliranijih brakova u show businessu?

Dok je pjevačica pokušavala sakriti detalje oko svog braka i govoriti isključivo o svojoj turneji "Sweet and Sweet" i zadnjem albumu "Hard Candy", drugi su se njenim životom bavili za nju. Priče o problemima su počele prije godinu dana, a posebno su bile zanimljive zbog činjenice da je ovaj par zajedno već sedam godina.

Ove sedmice je u javnost procurila informacija da se Madonna konsultovala sa savjetnicom za brakorazvodne parnice Fionom Shackleton oko uslova razvoda. Ova pravnica je prethodno zastupala Paula McCartneya u njegovom slučaju razvoda od Heather Mills.

Na drugoj strani, njen muž, filmadžija Guy Ritchie razgovarao je sa drugim prestižnim advokatima u firmi Forsters. Par je priznao da žive "kao brat i sestra".

Formalno proglašenje njihovog razvoda desit će se, piše Daily Mail, nakon što Madonna završi svoju turneju po Mexicu, 29. novembra.

Ali šta je dovelo do ove krize? U razgovoru sa prijateljima ove zvijezde lako se da zaključiti da ona sve probleme, pa čak i one porodične rješava jednako - sa grubom profesionalnošću. Mogućnost razvoda bila je jedna od opcija već dvije godine, rekao je jedan od prijatelja ovog para i dodao kako nijedno od njih zbog toga nije bilo šokirano. Oboje su znali šta dolazi.

Za Madonnu razvod je samo još jedna od stvari koje ima u planu, nešto što treba izvesti brzo i razumno. Na drugoj strani, stres koji je njen posao predstavljao za porodicu je bilo nešto na što se Guy često žalio. Ona je stavljala karijeru na prvo mjesto, a porodica se s vremenom proširivala. Sad imaju 11-ogodišnju Lourdes, 7-ogodišnjeg Roccoa i nedavno usvojenog Davida koji ima dvije godine.

"Uvijek joj je bilo važno da djeca žive normalnim životom," priča jedan od prijatelja. "Bojala se da će im njihov razvod donijeti velike probleme."

Ritchie je smatrao da je ona apsolutno nemoguća. Svijet je možda gledao kao talentovanu i jaku, ali ona nikad nije sretna.

Ovo veoma vuče na istinu, posebno ako se vratimo 20 godina unazad, na sami početak njene karijere. Uvijek se trudila da bude bolja i jača, inače nije bila zadovoljna. Ambiciozna je, tu nema ništa novo, ona je Madonna, na kraju krajeva. Ali za njenog muža to je očito postalo nepodnošljivo. Posebno jer je brakom s njom postao Mr Madonna.