Bila primorana to učiniti
58

Kličkova bivša zaručnica o teškoj odluci: Ostaviti kćerku njenom ocu slomilo mi je srce

I. B.
Hayden Panettiere (Foto: Instagram)
Hayden Panettiere (Foto: Instagram)
Hayden Panettiere, glumica i nekadašnja zaručnica bokserske legende Vladimira Klička progovorila je o teškom životnom periodu koji je uslijedio nakon što se odrekla skrbništva nad njihovom zajedničkom kćerkom.
Panettiere se pojavljuje u ovosedmičnoj epizodi emisije Red Table Talk, a podijelila je svoje "uznemirujuće iskustvo" nakon što je bila primorana pustiti svoju jedinicu Kayu.

Između ostalog, Panettiere je potpisivanje dokumenata o skrbništvu nazvala "najbolnijom odlukom" koju je ikada morala učiniti u životu i koja je slomila njeno srce.

"Mislili ste da je taj dogovor da vaša kćerka bude sa svojim ocem najbolja stvar koju ste postigli", pitala je voditeljica Banfield Norris glumicu da pojasni.

"U početku nije, jer o tome nije bilo nikakve diskusije. Da mi je Kličko došao i rekao da misli da je, zbog onoga gdje se nalazim i što prolazim, dobro da naša kćerka bude s njim neko vrijeme - rekla bih u redu, shvaćam, to ima smisla, doći ću u posjetu i slično. No, zbog načina kako je to učinjeno bilo je vrlo uznemirujuće", objasnila je.

Panettiere je dalje pojasnila da su ti papiri "davali Kličku puno skrbništvo."

"Htjela sam raditi na sebi, trebala sam ozdraviti, a kad mi bude bolje, stvari bi se promijenile i ona bi došla k meni, mogla bih provoditi vrijeme s njom. Ali to se nije dogodilo", objasnila je.

Inače, odluka da njena kćerka bude pod skrbništvom oca, došla je nakon Panettiereine borbe sa ovisnostima. To je također bio i razlog njenog prekida sa Kličkom.

U jednoj od svojih javnih ispovijesti, glumica je otkrila da ponekad biti dobra mama, "znači - pustiti".

"Bile su to stvarno teške godine", rekla je Panettiere koja je nakon rođenja kćerke shvatila da joj ne želi nauditi. "Postojala je samo siva boja u mom životu. Bila je to najteža stvar koju sam ikad morala učiniti, ali htjela sam joj biti dobra mama - a to ponekad znači pustiti", objasnila je glumica.

Hayden i Kličko upoznali su se 2009. a kćerku Kayu dobili 2014. godine.