|

Kirk Douglas dobio priznanje za humanitarni rad

Kirk Douglas dobio priznanje za humanitarni rad
0
S
Sarajevo-x.com
24.10.2008. u 14:21
0
komentara
0

dijeljenja
Kirk Douglas dobio priznanje za humanitarni rad Foto: AP
Hollywoodski veteran Kirk Douglas napokon je dobio priznanje za svoj dugogodišnji glumački i humanitarni rad na dobrotvornoj večeri u Los Angelesu, a u društvu mnogih slavnih ličnosti poput filmskog reditelja Stevena Spielberga, komičara Billyja Crystala i pjevačice Bette Midler.
91-godišnji Kirk, zajedno sa svojom drugom suprugom Anne, proteklih deset godina proveo je, između ostalog, finansijski pomagajući u izgradnji čak nekoliko stotina igrališta u losanđeleskim školama. Na svečanosti, koju je njemu u čast organizirala Fondacija Shoah, glumac je dobio još jedno u nizu priznanja za svoj neskromni humanitarni rad.

"Kirk Douglas je na neki način spasio mnogo života - ne samo svojom umjetnošću, već i humanitarnim doprinosima ovoj planeti. Ovdje smo kako bismo pokazali da je Kirk Douglas istinski predstavnik našeg rada i vizije u Fondaciji 'Shoah'", rekao je Steven Spielberg, njegov dugogodišnji prijatelj i osnivač pomenute fondacije.

Na dobrotvornoj večeri ambasadora humanosti Fondacije Shoah, osim Spielberga, o Douglasovim glumačkim i životnim uspjesima govorio je i glumac Billy Crystal. U čast njegovih muzičkih dostignuća pjevala je legendarna Bette Midler.

Fondaciju Shoah je 1994. osnovao Steven Spielberg radi očuvanja i sakupljanja svjedočenja ljudi koji su između ostalog doživjeli i holokaust. U arhivi te fondacije danas se nalazi preko 50 hiljada video snimaka preživjelih svjedoka tog stravičnog događaja iz čak 56 zemalja.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.