Osuđena prabaka
254

Kim Kardashian u Bijeloj kući zamolila Trumpa da pomiluje zatvorenicu Alice Marie Johnson

Klix.ba
Kim Kardashian West sastala se s predsjednikom SAD-a Donaldom Trumpom kako bi diskutovala s njim o pomilovanju 63-godišnje prabake koja služi doživotnu kaznu zatvora. Alice Marie Johnson je u zatvoru više od dvije decenije zbog optužbi za prodaju droge.

Trumpov zet Jared Kushner razgovarao je s Kim mjesecima o ovom slučaju i sada je upriličen i zvanični sastanak s Trumpom koji je kazao kako je susret bio odličan.

Priča prabake Johnson došla u je centar interesa javnosti nakon što je na društvenim mrežama postavljen kratki video o njenom slučaju. Ovo je dirnulo Kim Kardashian koja je tražila od svog advokata da ponovo pregleda slučaj i plaća troškove pravnog tima koji će zastupati Johnson.

Johnson je osuđena na doživotnu kaznu zatvora bez mogućnosti prijevremenog otpusta 1996. godine. To joj je bila prva tužba i presuda, jer je bila neosuđivana. Osuđena je da je bila telefonska mula koja je prosljeđivala poruke između proizvođača droge i prodavača.

Prema riječima njene porodice, Johnson je uzorna zatvorenica i uključena je u mnoge programe, među kojima je i rad u zatvorskoj bolnici. Do sada su prikupljeni potpisi 70 organizacija koje mole za oprost Johnsonovoj i sve je dostavljeno predsjedniku. Sada sve ovisi o Trumpovoj odluci koja još nije poznata.

"Molimo se za milost u slučaju naše majke. Ova noćna mora bi konačno mogla biti okončana", kazala je kćerka Tertessa Johnson za BBC.