Nije sve idealno
0

Kim Kardashian progovorila o Kanyeovom bipolarnom poremećaju i problemima

Klix.ba
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Zvijezda realityja Kim Kardashian nedavno je progovorila o lijekovima koje njen suprug Kanye West pije zboog svog bipolarnog poremećaja. Naglasila je kako oni ne funkcionišu i ne pomažu te kako mijenjaju njegov karakter i osobnost, prenosi Mirror.

Kanye ima 41 godinu i već se nekoliko godina bori sa svojim poremećajem, a 38-godišnja Kim je za Vogue otkrila da tačno može predosjetiti "bipolarnu epizodu" te da zna kako se ponašati kada ona počne.

"Sve je to emotivni proces, moj muž je sada dobro", kazala je Kim.

Kanye je u novembru 2016. godine završio u bolnici nakon što je objavio album "Ye" na čijem je omotu napisao "Mrzim biti bipolaran, to je odlično". To je ujedno i prvi put da je javno istupio u vezi s priznanjem o psihičkom poremećaju. U nekoliko intervjua je govorio o tome, a u jednom je kazao kako je mu je poremećaj dijagnosticiran tek kada je imao 39 godina.

Kim kaže kako on u početku nije prihvatao svoju dijagnozu te kako je pokušavao za sve okriviti "nedostatak sna". Dodala je kako on ne voli piti tablete jer mijenjaju njegovu osobnost i karakter. Još jedna od posljedica korištenja lijekova i dijagnoze jeste činjenica da on više ne želi putovati kao prije.

"Trudim se pružiti mu podršku kada njegove promjene raspoloženja počnu da se manifestuju. Kasnije mu kažem šta mislim i na šta treba obratiti pažnju", zaključila je Kim.