Utjecajne ličnosti
135

Kim Kardashian, Naomi Campbell i mnogi slavni savjetuju kako se zaštititi od koronavirusa

Dž. L.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Brojne poznate ličnosti, influenseri te utjecajne holivudske zvijezde proteklih dana dijele savjete o potrebama održavanja lične higijene i pridržavanja mjera vlasti uslijed pandemije koronavirusa. Među njima su Kim Kardashian, Naomi Campbell, Tom Hanks, Madonna, Mariah Carey...
Poznati glumac Tom Hanks i njegova supruga Rita Wilson posljednjih dana borave u karantinu nakon što im je dijagnosticirana zarazna infekcija Covid-19. Oni su se obratili javnosti putem Instagrama napisavši da svako od nas može pomoći u sprečavanju širenja virusa.

Deseci muzičkih zvijezda, uključujući Stormzy, Madonnu i Mariah Carey, odgodili su svoje koncerte, a najavljena su i otkazivanja velikih festivala poput Coachelle i SXSW u SAD-u, piše Sky News.

Slavne ličnosti daju sve što je u njihovoj moći kako bi široke mase ljudi podsjetili na redovno pranje ruku, izbjegavanje društvenog života i svih onih mjera koje preporučuju ljekari uslijed borbe s koronavirusom.

Manekenka Naomi Campbell postavila je na Instagramu fotografiju sa aerodroma u Los Angelesu na kojoj je u potpunosti odjevena u zaštitno odijelo, zajedno sa rukavicama, maskom preko lica i naočalama.

"Sigurnost prije svega", navodi Campbell u opisu fotografije.

Inače, manekenka je podsjećala svoje fanove na održavanje higijene prilikom putovanja i mnogo prije pojave koronavirusa.

Kim Karadashian je putem Instagram storija postavila video u kojem pokazuje kako je bolje pozdravljati se dodirom stopalima, umjesto rukovanja, dok traje pandemija.

Foto: Instagram KIm Kardashian
Foto: Instagram KIm Kardashian

"Nemojte se dodirivati laktovima jer kašljete u vaše laktove", preporučila je Kardashian svojim 162 miliona fanova te dodala kako ona koristi antibaktrijske maramice svaki put kada joj neko doda nešto.

Katty Perry, koja je nedavno objavila kako je trudna, podijelila je na Instagramu fotografiju na kojoj je na nebu ispisana riječ "Wash" (oprati), čime pjevačica podsjeća svoje fanove na redovno pranje ruku.

Glumica Kate Hudson podsjetila je svoje pratitelje na Instagramu da ne zaborave nositi maske tokom pandemije, uz riječi: "Budite sigurni. Perite ruke. Budite pažljivi". Zvijezda "Očajnih kućanica" Eva Langoria postavila je video na njenom Instagramu obavještavajući svojih 7,7 miliona pratitelja kako je na snimanju u jednom malom italijaskom gradu.
"Svi su me zvali i ispitivali o koronavirusu na sjeveru Italije. Ja nisam na sjeveru, mi smo puno dalje. Hvala vam za brigu", kazala je glumica.

Među slavnima također raste i zabrinutost pa je tako danas Heidi Klum objavila video u kojem govori kako sumnja da je zaražena koronavirusom. Pokušala je doći do testa, ali bezuspješno.