Sastanak s Trumpom?
40

Kim Kardashian će u Bijeloj kući raspravljati o reformi zatvorskog sistema SAD-a

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Kim Kardashian West sastat će se u srijedu sa zvaničnicima Bijele kuće, uključujući i višeg savjetnika Jareda Kushnera, kako bi raspravljala o reformi zatvorskog sistema u Sjedinjenim Američkim Državama, javlja CNN.

Još uvijek nije ozvaničeno da li će se Kardashian West sastati sa američkim predsjednikom Donaldom Trumpom, mada izvori američkih medija, navodno upoznatih s planovima, ne isključuju ni takvu mogućnost.

Kardashian West će se sastati sa zvaničnicima kako bi razgovarali o reformi zatvorskog sistema u Sjedinjenim Američkim Državama, navode izvori upoznati s planovima.

Kardashian zagovara pomilovanje za Alice Marie Johnson, koja se duže od 20 godina nalazi u zatvoru zbog prekrašaja u vezi s narkoticima.

Reforma zatvorskog sistema ključno je pitanje i za Jareda Kushnera. Ranije ovog mjeseca Bijela kuća je podržala prvi korak ka usvajanju zakona koji bi proširio programe za zatvorenike i omogućio više kućnih pritvora.

Kardashian West je ranije izjavila da je podržala na predsjedničkim izborima 2016. godine Hillary Clinton, ali da je njen suprug Kanye West dao svoju podršku Donaldu Trumpu.

O sastanku Kim Kardashian sa zvaničnicima u Bijeloj kući prvobitno je izvijestio Vanity Fair.