Kim Kardashian 2022. godine planira polagati pravosudni ispit

Klix.ba
10.4.2019. u 22:48
813
66
Kim Kardashian 2022. godine planira polagati pravosudni ispit
813
Kim Kardashian 2022. godine planira polagati pravosudni ispit Foto: EPA-EFE
Kim Kardashian, najveća globalna showbiz zvijezda u ovom trenutku, nedavno je u intervjuu za Vogue izjavila kako planira 2022. godine polagati pravosudni ispit u Kaliforniji.
"Ja sam zaista dugo razmišljala o ovom potezu", rekla je Kardashian za Vogue.

Ona je također rekla da je prošlog ljeta započela četvorogodišnji pripravnički staž u jednoj advokatskoj kancelariji u San Franciscu, javlja CNN.

Interesantno je da je Kim Kardashian također odigrala ključnu ulogu u oslobađanju Alice Marie Johnson, 63-godišnje žene koja je odslužila 21 godinu zatvorske kazne zbog optužbe za krijumčarenje narkotika.

Od tada, ova američka starleta je radila s mnogim advokatima i aktivistima, uključujući i komentatora CNN-a Van Jonesoma, na slučaju reforme krivičnog prava.

"Nikada pojedinac ne može napraviti veliku promjenu. Uvijek je to kolektiv ljudi i ja sam oduvijek znala svoju ulogu, ali također sam se uvijek osjećala dužnom da pomognem ljudima", dodala je Kardashian.

Kalifornija je jedna od četiri države koja ima razrađene alternativne metode za polaganje pravosudnog ispita iako osoba nije formalno završila neki od fakulteta iz oblasti pravnih nauka.


Komentari (66)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: