Kultna Samantha
1

Kim Cattrall konačno progovorila o nastavku serije "Seks i grad" u kojem nije učestvovala

N. O.
Kim Cattrall (Foto: EPA-EFE)
Kim Cattrall (Foto: EPA-EFE)
Kim Cattrall je konačno objavila svoje stavove o ponovnom pokretanju serije "Seks i grad" odnosno nastavku "And Just Like That", slažući se s mnogim fanovima da nastavak Samanthine priče nije u skladu s likom.

Od 1998. do 2004. Kim je tumačeći ulogu Samanthe Jones postala omiljeni lik obožavatelja u originalnoj seriji.

Nakon pojavljivanja u filmu iz 2008. i njegovom nastavku iz 2010., glumica je odbila priliku da se pojavi u trećem izdanju, što je rezultiralo kasnijim televizijskim oživljavanjem u kojem su glumice Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon i Kristin Davis ponovile svoje uloge.

Dok se činilo da je Kim nagovijestila kako se osjeća u vezi s "And Just Like That" tokom prikazivanja, sada je sasvim jasno iznijela svoje stavove o seriji, objašnjavajući da je za to saznala na društvenim mrežama.

Nakon što je pročitala scenario za treći neobjavljeni film, rekla je za Variety da je "serija u suštini treći film", dodavši: "Toliko je bio kreativan."

Iako Kim nije bila dio programa, Samantha je i dalje spominjana usput, na primjer kada je otkriveno da su se Carrie i Samantha posvađale nakon što joj je Carrie prestala plaćati da joj bude publicist i kada su likovi razmjenjivali tekstualne poruke.

Govoreći o tome kako je u "And Just Like That" nastavljena priča lika bez nje, napomenula je: "Čudno je, zar ne? Ne znam kako da se osjećam u vezi s tim. Za mene je to tako konačno, pa se ne nastavlja."

Na pitanje šta bi voljela da se desilo sa njenim likom, Kim je predložila ideju da je morala prodati svoju PR kompaniju zbog finansijskih problema, što je ideja koju je zamislio jedan od njenih predstavnika.