Showbiz
0

Kim Basinger prestara za nastavak filma "L.A. Confidential"

Sarajevo-x.com
Kim Basinger neće reprizirati svoju ulogu u nastavku filma "L.A. Confidential". Ova 53-godišnja glumica koja je osvojila Oskara za najbolju sporednu žensku ulogu Lynn Bracken u ovom krimi trileru iz 1997. godine, će biti zamijenjena neimenovanom mlađom glumicom u filmu "White Jazz", koji je nastavak filma "L.A. Confidential".

"Deset godina je prošlo od prvog filma, a to je mnogo vremena za ženu u Hollywood", izjavio je neimenovani izvor. Vjeruje se da filmski šefovi žele Russella Crowea za reprizu svoje uloge Wendella 'Buda' Whitea, policajca iz Los Angelesa.

Redatelj Joe Carnahan se nadao da će uspjeti vratiti karakter Eda Exleya u nastavak, a njega je glumio Guy Pearce, ali je ostao razočaran. Carnahan je za web-site MovieHole.net izjavio: "Guy i ja smo se sastali, i nažalost zbog nekih ranije utvrđenih prava oko filma 'L.A Confidential', neću moći iskoristiti karakter Exleya u filmu 'White Jazz'. Razočaran sam jer sam se zaista radovao što će Guy glumiti u filmu".

Imena poput Georgea Clooneya i Charlize Theron su povezani sa ovim filmom, koji je baziran na knjigama Jamesa Ellroya. Početak snimanja filma planiran je za novembar.