Majstor komedije
592

Khaby Lame postao najpraćeniji profil na TikToku s vrtoglavih 142,8 miliona pratilaca

M. G.
Khaby Lame (Foto: EPA-EFE)
Khaby Lame (Foto: EPA-EFE)
Khaby Lame službeno je prestigao megapopularnu tinejdžericu Charli D'Amelio i postao najpraćeniji profil na TikToku.

Ovaj majstor kratkog komedijskog videa sada ima 142,8 miliona pratilaca na TikToku, što ga stavlja iznad D’Amelije (koja trenutno ima 142,3 miliona).

Lame je rođen u Senegalu i njegova porodica se preselila kada je bio jednogodišnjak u Chivasso u Italiji. Pokrenuo je svoj TikTok kanal i podijelio svoj prvi komični video u martu 2020., nakon što je otpušten s posla u fabrici u ranim danima pandemije koronavirusa.

Komedijski videi ovog 22-godišnjaka stekle su ogromnu popularnost, a on je postao jedan od najpriznatijih i najomiljenijih kreatora TikTok sadržaja na svijetu.

Lameovi kultni izrazi lica i govor tijela (njegovi video snimci obično ne uključuju dijalog) omogućili su njegovom sadržaju da bude privlačan u cijelom svijetu, a razvio je specijalnost za video snimke reakcija i lažiranje apsurdnih hackova.

"Od djetinjstva sam strastven prema zabavi i nasmijavanju ljudi i zahvalan sam TikToku što mi je ponudio globalnu pozornicu da podijelim svoju strast sa ostatkom svijeta", rekao je Lame u izjavi u avgustu 2021., kada je prešao 100 miliona pratitelja.

Kako je i sam rekao, inspiracije za njegove video snimke su uključivale "Princ od Bel-Aira" i Will Smitha, Eddieja Murphyja, francuskog glumca Omara Sya - i crtane filmove. Upitan na koji je video na koji je najponosniji, u Q&A sa TikTokom prošlog ljeta, Lame je odgovorio: "Nemam nijedan posebno. Volim sve svoje videozapise i svi su me učinili ponosnim."

Lame je svoj prvi video koji je postao viralan objavio u novembru 2020. godine. U klipu, koji je pregledan više od 17 miliona puta, on reaguje na snimak devojke koja je imobilisana nakon što neki muškarac zaključava ruksak koji nosi na banderu... i on bez riječi pokazuje da bi se mogla izvući jednostavnim skidanjem ranca.

@khaby.lame #stitch con @antonchaley #foryoupage #foryou #comic ♬ suono originale - Khabane lame

Pored svoje baze fanova na TikToku, Lame ima više od 78 miliona pratilaca na Instagramu.