|

Kevin Spacey oslobođen optužbi za seksualni napad na 18-godišnjaka

Kevin Spacey oslobođen optužbi za seksualni napad na 18-godišnjaka
15
E.S.
18.7.2019. u 12:32
14
komentara
15

dijeljenja
Kevin Spacey oslobođen optužbi za seksualni napad na 18-godišnjaka Foto: EPA-EFE
Glumac Kevin Spacey oslobođen je optužbi za seksualni napad na 18-godišnjaka u baru u Nantucketu, prenosi CNN. Slavni glumac je još u januaru izjavio na sudu da se ne osjeća krivim.
Navodni napad desio se prije više od tri godine, a slučaj je tek sada završen. Spacey je optužen da je tada napio maloljetnika, a kasnije ga je počeo i dodirivati. Do odbacivanja slučaja došlo je nakon što je mladić nedavno odbio svjedočiti.

Trebao je svjedočiti o tome gdje se nalazi mobitel putem kojeg je slao poruke i kratke snimke svojoj djevojci tokom navodnog napada. Radi se o ključnom dokazu za cijeli slučaj, a kada je sudac zatražio da ga preda sudu radi detaljnog istraživanja, tužitelj je izjavio da ne znaju gdje se nalazi. Tako se situacija ipak odigrala u korist glumca pa je izbjegao moguću kaznu od čak pet godina zatvora.

Prema pisanjima CNN-a, Spaceyjev advokat Alan Jackson za vrijeme prethodnog saslušanja pokušavao je pronaći rupe u zakonu. Isticao je stalno da tinejdžer nije odmah prijavio te tvrdnje.

Dobitnika dva Oscara lani je za seksualno zlostavljanje prvo optužio glumac Anthony Rapp koji je 1986. godine, kada se sve dogodilo, imao 14 godina. Kevin je jedan od brojnih muškaraca u svijetu poznatih koji su optuženi za seksualno napastovanje, a lavina optužbi krenula je 2017. onom protiv filmskog producenta Harveyja Weinsteina.
Prijavi grešku


Komentari (14)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...