Showbiz
4

Kendal Jenner dosadio Instagram, želi mir od "izmišljenog svijeta"

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Izgleda da je Kendall Jenner, američka manekenka shvatila da joj je dosta Instagrama pa je obrisala svoj profil bez prethodnih upozorenja i objašnjenja. Njen Twitter i Facebook profil i dalje su aktivni.

Kendall nije prva slavna ličnost koja je to uradila – njen dobar prijatelj Justin Bieber obrisao je svoj profil krajem ljeta, nakon dramatične svađe sa Selenom Gomez preko komentara.

Mnogi nagađaju da je Kendal takvu odluku donijela nakon što su objavljene fotografije za špansko izdanje Voguea. Kendall na njima pozira kao balerina, što se profesionalnim balerinama nimalo nije svidjelo pa su je napale na društvenim mrežama. Jedna je tako napisala da ima noćne more zbog toga te da je 'veoma uvrijeđena'.

Oop! #DanceMoms coach #AbbyLeeMiller is not here for #KendallJenner's new shoot 😩 #KrisJenner

A photo posted by The Shade Room (@theshaderoom) on

Međutim, Jenner je naznake da će se povući s društvenih mreža davala i ranije. "Propuštamo život. Bila sam s porodicom na Tajlandu, to je predivno mjesto, a Kyle nije ispuštala telefon iz ruku. To je trenutak kad sam shvatila da mi se to ne sviđa. Ponekad obrišem Instagram ili Twitter da bih se odmorila", rekla je Kendal u jednom intervjuu opisujući ponašanje svoje sestre Kyle.

Sličnu izjavu dala je i za Sunday Times prošle godine.

"Mislim da su društveni mediji preuzeli našu generaciju. Ponekad ih mrzim, jednostavno poželim baciti telefon. Ako razmislite shvatit ćete da je to jedan izmišljeni svijet. Društveni mediji, ovaj intervju, sve. To nije stvarno", kazala je Kendal Jenner.