Na meti kritika
15

Kelly Clarkson ne dozvoljava da je iko naziva "debelom": I dalje sam fenomenalna

Klix.ba
Kelly Clarkson (Foto: AFP)
Kelly Clarkson (Foto: AFP)
Američka pjevačica Kelly Clarkson, 35-godišnja dobitnica Grammyja i nova članica žirija popularnog takmičenja The Voice, ne dozvoljava da je iko zove "debelom", a svakome ko to uradi odgovorit će na pravi način, kao što je to jučer uradila jednom korisniku Twittera.

Naime, Clarkson je povodom 4. jula, Dana nezavisnosti u Americi, na Twitteru objavila iskrenu, patriotsku i skromnu poruku u kojoj piše: "Zahvaljujem se svima koji su u službi zaštite svih nas i nazdravljam za svaku osobu koja se borila za nas da osjetimo slobodu i nezavisnost".

Ispod njene poruke korisnik Euger23 napisao je "ti si debela".

"...i još tako fenomenalna", odgovorila mu je Clarkson uz emotikom koji se ruga.

Neki on njenih fanova odmah su se počeli suočavati s muškarcem pod imenom Euger23 koji je nastavio vrijeđati njih i pjevačicu.

Clarkson je u posljednje vrijeme često bila meta kritika zbog viša kilograma koje je dobila tokom trudnoće i nije uspjela skinuti nakon poroda. Prije dvije godine su je voditelji Fox News Sunday iskritikovali i javno u emisiji. Chris Wallace je rekao kako bi se pjevačica mogla "malo okaniti pice", a Mike Gallagher je uz šalu o svojoj debljini dodao: "Sveta kravo, je li to ona eksplodirala".

Gallagher se poslije toga i izvinio zbog šale.

"Iskreno se izvinjavam Clarkson zbog komentara. Obožavam njen izvanredni talent i to treba biti fokus bilo kakve rasprave o njoj", rekao je Gallagher.

Pjevačica je nedavno u razgovoru s Ellen DeGeneres u njenom showu govorila kako se "generalno srami tijela".

"Jednostavno ste ono što jeste. Mi smo ono što jesmo, nebitno u kojoj veličini. Ne mora značiti da ćemo takvi biti zauvijek", rekla je Clarkson.