The Prodigy
343

Keith Flint najavio samoubistvo prije četiri godine: Kad završim, ubit ću se

Klix.ba
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Keith Flint koji je jutros oko 8 sati pronađen mrtav u svom domu u Essexu najavio je svoje samoubistvo u intervjuu koji je dao prije četiri godine za magazin FHM.

Frontmena grupe The Prodigy policija je pronašla u njegovom domu. Ljekari su ga pokušali oživjeti, no nisu ga uspjeli spasiti.

"Uvijek sam u sebi osjećao, da kada se ovo završi da ću se ubiti. Kunem se Bogu da to nije samoubistvo, to je pozitivna stvar. Ne plašim se ko sam ali želim kada se okrenem iza sebe i pogledam svoj život da on bude ispunjen. To je sve. Samo sretni dani", rekao je Flint tada.

Njegov kolega iz benda Liam Howlett potvrdio je na svom Instagram profilu da je Flint počinio samoubistvo. Flintova supruga Mayumi Kai koja je DJ trenutno je u Japanu jer je od Nove godine imala nastupe u Tokiju. Ona je Flinta spasila od pakla droge.

Flint je svoju popularnost stekao devedesetih godina i to svojim energičnim plesom i ekscentričnim izgledom. Njegov bend bio je najpoznatiji po svojim brzim pjesmama, uključujući Firestarter, Breathe i Smack My Bitch Up.

Njegovi susjedi kazali su da su u šoku zbog njegove smrti. Rekli su kako je Flint volio jahati konje, trčati i voziti biciklo. Njegov sedamdesetogodišnji susjed Rye za Daily Mail kazao je kako je Flinta vidio kako trči prije desetak dana.

"Bio je prilično brz i izgledao je jako dobro. Trebao je ići na turneju u Ameriku zbog toga je stalno trčao kako bi fizički bio spreman za nastupe. Uvijek se doimao sretanim", rekao je Rye.

Njegova susjeda Jane Addison koja živi u blizini njegova imanja kazala je kako je Flint jako volio životinje. Otkrila je i da je imao osam pasa, mnogo ptica i kanarinaca.

Pamte ga kao jako dobrog susjeda koji bio se uvijek uljudno pozdravljao s njima.

"Uvijek bi mahnuo, rekao zdravo, uvijek je bio vrlo ugodan. Bio je divan, sreo sam ga nekoliko puta na piću, uvijek je bio vrlo prijateljski raspoložen i pristojan. Volio je jahati i volio je svoje pse. Bio je stvarno dobar", rekao je njegov susjed.

Vjeruje se da je Flintova supruga u vrijeme njegove smrti bila na turneji u svojoj domovini Japanu.