Teško se nosi s teretom slave
0

Keira Knightley zbog paparazza i obožavatelja nije izlazila iz kuće

Klix.ba
Glumica Keira Knightley važi za jednu od najtalentiranijih holivudskih glumica, što njen uspjeh i potvrđuje. No, upravo je taj uspjeh razlog njenog nezadovoljstva.

Zvijezda "Pirata s Kariba" priznala je da zbog slave nije imala nikakav život mimo karijere i glumačkog posla.

"Nisam imala nikakav život nakon filmova 'Bend it like Beckham' i 'Pirati s Kariba' i jedino što sam željela je da ne budem stalno pod svjetlima reflektora i da me ne fotografiraju stalno. Jedne sam prilike otišla na muzički festival u Glastonburyju i odjednom se oko mene našlo stotine paparazza, koji me nisu nikako popuštali. Na kraju nisam ni izlazila", kazala je 27-godišnja glumica u intervjuu za Vogue.

Unatoč "teretu" slave Keira se nikada ne bi odrekla karijere radi porodičnog života. Njen posljednji projekt je ekranizacija Ane Karenjine u kojem glumi uz Judea Lawa. Knightley priznaje da voli glumiti kontroverzne žene.

"Ana Karenjina je i negativac i junakinja. Ona može biti tako tašta i vješta manipulatorka. Ona je neko ko prekrši svoj moralni kod, a upravo osjećaji sramote i gađenja s kojima živi čine je fascinantnom", zaključila je glumica.