Odustala od snimanja blockbustera
0

Keira Knightley: Paparazzi su postali preopasni

Klix.ba
Keira Knightley (Foto: AFP)
Keira Knightley (Foto: AFP)
Glumica Keira Knightley je za magazin Empire govorila o utjecaju koji su blockbusteri imali na njen život.

Knightley je svoju prvu veliku ulogu ostvarila odmah na početku karijere u filmu "Pirates of the Caribbean". Međutim, od tada se povukla sa snimanja velikih filmova i prednost daje manjim projektima.

Kako kaže, ona je napravila vlastiti izbor i odlučila da prestane snimati blockbustere, jer je privlačila negativnu pažnju i kritičara i paparazza.

"Dođete u situaciju da se zapitate kakav film će vam dopustiti da živite normalnim životom. Ti filmovi visokog profila čine život teškim. Shvatila sam da se previše žalim na takav način života. A ne možete se žaliti na takvu vrstu pažnje ukoliko radite filmove koji privlače takvu pažnju. Ja volim blockbustere, ali nisam spremna da živim sa svime što dolazi sa takvim filmovima", kazala je Knightley.

Glumica je govorila i o tome koliko su opasni postali paparazzi koji su je slijedili. Na kraju je došlo do toga da nije smjela sama izaći iz kuće.

"Paparazzi su počeli dobacivati uvredljive komentare meni i momku sa kojim sam bila. Pokušali su izvući neku reakciju. Postali su opasni, stalno su me slijedili. Nisam mogla nikuda izaći bez oca, brata ili momka", rekla je Knightley.