Los Angeles
0

Keanu Reeves oslobođen optužbi za napad i nasilništvo

Sarajevo-x.com
Kanadski glumac Keanu Reeves oslobođen je optužbi za napad i nasilništvo, koje je protiv njega podigao jedan fotograf, tvrdeći da ga je zvijezda filma "Matrix" namjerno udario svojim automobilom.

"Ne postoje dokazi kontakta, čak ni onog najmanjeg. To se nije dogodilo. Jednostavno, gospodin Reeves se namjeravao odvesti u svom automobilu. Ta namjera nije u suprotnosti ni sa jednim zakonom", objasnila je Elizabeth Grimes, sutkinja Vrhovnog suda u Los Angelesu, tokom saslušanja o ovom slučaju.

Fotograf Alison Silva tužio je četrdesetčetverogodišnjeg glumca zbog povreda za koje je zadobio u martu 2007. godine tokom incidenta u kojem je Keanu Reeves pokušavao napustiti područje losanđelske klinike u svom Poršeu.

Kako saznaje Reuters u utorak, sutkinja Grimes presudila je da je fotograf zapravo sam pao jer je zapeo za vlastita stopala, te dodala da se čini kako je ustvari 'brzi' glumac bio žrtva napada, kada je Alison stavio svoje ruke na auto popularnog 'borca sa demonima'.

S druge strane, sutkinja Vrhovnog suda u Los Angelesu, presudila je da bi se suđenje za optužbu za nemar trebalo održati u oktobru 2008. godine.