Objavljene nove fotke
481

Keanu Reeves ne voli slavu, dijeli milione i druži se s beskućnicima, a najviše uživa u samoći

D. J.
Foto: X
Foto: X
Nove fotografije Keanua Reevesa obišle su u kratkom roku svijet, a na njima glumac izgleda zamišljeno, ali i pomalo tužno dok sam pije kafu na setu svog novog filma "Outcome".

Reeves iskoristio je pauzu na setu te je umjesto druženja s ekipom odabrao svojih pet minuta provesti sam, u miru.

Slavni glumac je poznat po neobičnom načinu života za jednu holivudsku zvijezdu.

Keanu ne živi u vili kao njegovi slavni kolege, oblači običnu odjeću, voli se voziti podzemnom željeznicom i pomaže beskućnicima te s njima često popije i pivo. Na crveni tepih ide kada mora zbog premijera filmova i jedino se tada oblači u svečaniju odjeću, dok u svakodnevnom životu nosi obične kombinacije zbog kojih su neki zli jezici komentirali da izgleda kao beskućnik.

Slovi kao veliki humanitarac, a kada je na hitu "Matrix" zaradio 114 miliona dolara, dao je 80 miliona ekipi za specijalne efekte i šminku. Dok se neki glumci svađaju za honorare i zbog njih odustaju od projekata, Reeves je pristao na manju plaću za filmove "Zamjene" i "Đavolji odvjetnik" kako bi njegovi kolege Gene Hackman i Al Pacino dobili veću svotu, a istovremeno se ne bi premašio budžet.

Poznata je i priča da je pomogao radniku koji je radio na gradnji seta "Matrixa". Glumac je čuo da je jako siromašan i jedva uzdržava obitelj, pa mu je dao božićnicu od 20.000 dolara. Nema ko ne voli surađivati s njim jer pamti imena ljudi na setu i razgovara s njima kao da su stari prijatelji.

Reeves nema tjelohranitelje i kada ide u pozorište, sjedi među publikom i ne traži posebni tretman za zvijezde. Glumcu nije do slave i voli otići sam u kino, a 2010. su se pojavile njegove fotografije na kojima jede sam sendvič na klupi i izgleda tužno. To je dovelo do internetskog fenomena "Tužni Keanu" i proglašavanja 15. juna neslužbenim danom "Razvedri se, Keanu" na Facebooku.