Krivi menadžera
80

Kćerki Elvisa Presleya od cijelog bogatstva ostalo samo 14.000 dolara

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Kćerka Elvisa Presleya, Lisa Marie Presley, naslijedila je 1993. godine 100 miliona dolara bogatstva od svog oca. Nakon 25 godina podnijela je tužbu protiv bivšeg menadžera Barryja Siegela jer joj je ostalo samo 14.000 dolara.

Ona krivi Siegela za loše, bezobzirno i nemarno upravljanje njenim finansijama. U tužbi je istakla kako je njeno bogatstvo nestalo zbog loših Siegelovih odluka za investiranje. On je odgovorio kontratužbom kazavši kako je ona "spiskala" bogatstvo i zahtjeva 800.000 dolara odštete.

U vrijeme smrti Kralja rocka, imao je svega nekoliko miliona dolara, ali je zahvaljujući Presley brendu u okviru kojeg je i turistička atrakcija Graceland povećala to bogatstvo na 100 miliona dolara koje je Lisa Marie dobila na 25. rođendan.

Siegel je, kako je rekao, prodao 85 posto njenog udjela u Elvis Presley Enterprisesu 2005. godine kako bi pokrio njene dugove od 20 miliona dolara, te joj je da 40 miliona dolara. S druge strane Presley tvrdi da je izgubila milione zahvaljujući ulaganju u Core Entertainment, kompaniju koja stoji iza projekta American Idol koji je bankrotirao 2016. godine.

Prema izvještajima o porezu, porodična fondacija Presley je imala godišnji gubitak i do 26 miliona dolara od 2009. godine.

Presley vodi bitku o vlasništvu posjeda nakon što se četvrti put razvodi. Živjela je kratko s Michaelom Jacksonom i Nicolasom Cageom. U papirima za razvod navela je kako je dužna 16 miliona dolara.