Prekinula šutnju
75

Kćerka Will Smitha o njegovom incidentu: Od nas očekuju da se ponašamo kako nije normalno

I. B.
Willow Smith prokomentarisala je incident svoga oca (Foto: Twitter)
Willow Smith prokomentarisala je incident svoga oca (Foto: Twitter)
Kćerka glumca Willa Smitha, 21-godišnja Willow, prekinula je šutnju i prokomentarisala incident koji je priredio njen otac na ovogodišnjoj dodjeli Oscara.

Podsjetimo, u neslavnom trenutku Will Smith je uletio na pozornicu 94. dodjele Oscara i udario komičara Chrisa Rocka nakon što se našalio na račun alopecije njegove supruge Jade.

Kćerka bračnog para Smith sada je za Billboard prokomentarisala cijelu situaciju, objasnivši kako su i oni "samo ljudi".

"Vidim cijelu svoju porodicu kao normalne ljude i volim ih i prihvaćam zbog toga. Zbog položaja u kojem se nalazimo, naša ljudskost ponekad nije prihvaćena i od nas se očekuje da se ponašamo na način koji nije pogodan za zdrav ljudski život i iskrenost", rekla je za spomenuti medij.

Dodala je i to kako incident nije izbacio iz kolosijeka njezinu kreativnost niti je uzdrmao onoliko koliko su to učinili "njeni unutarnji demoni".

Prošlog mjeseca, Will Smith se također javno ispričao za incident u snimci objavljenoj na YouTubeu.

Rekao je da je pokušao doći do komičara kako bi se ispričao za svoje postupke, ali da mu je Rockov tim rekao da on "nije spreman razgovarati". Objasnio je i da ga na ono što je učinio nikako nije "natjerala" njegova supruga.

"Jada nije imala ništa s tim. Žao mi je, dušo. Želim se ispričati svojoj djeci i porodici zbog svega što sam sručio na nas", poručio je.

Rock je, podsjetimo, Jadu uporedio sa Demi Moore iz filma "G.I. Jane" u kojem nosi izbrijanu frizuru, nakon čega je Smith poludio.

Kada se situacija smirila, Smith je izjavio da su njegovi postupci bili "šokantni, bolni i neoprostivi", uputivši svima i javno izvinjenje. Unatoč tome, Akademija filmskih umjetnosti saopćila je kako je glumcu kroz sljedećih 10 godina zabranjen pristup njenim događajima, pa i dodjeli Oscara.