Poruka na Instagramu
18

Kćerka R Kellyja: Moj otac je čudovište, molim se za sve žrtve njegovih zlodjela

Klix.ba
Nakon nedavno predstavljenog dokumentarca o R Kellyjevom seksualnom zlostavljanju žena i djevojčica, kćerka ovog muzičara Buku Abi opisala je svog oca kao čudovište i istakla je da se moli za sve žrtve njegovih zlodjela.

U dugoj poruci na Instagramu Buku Abi, pravog imena Joann Kelly, kazala je da se osjećala strašno poniženom nakon što se upoznala o činjenicama iz filma "Surviving R Kelly".

Njena reakcija pojavila se nakon nešto manje od 24 sata otkako je Lady Gaga saopćila da bi najviše voljela da njena duetska pjesma s R&B muzičarem "Do What You Want" bude izbrisana sa svih internetskih servisa.

Iako postoje brojna svjedočanstva o seksualnim prijestupima R Kellyja, on nije optužen ni za kakvo krivično djelo u vezi s tvrdnjama i poriče bilo kakve prekršaje, prenosi Sky News.

U svojoj izjavi Buku je rekla da ona, njena braća, sestre i majka nisu godinama razgovarali s R Kellyjem i da već odavno nemaju nikakvu vezu s njim.

"Čudovište s kojim se svi suočavate je moj otac. Dobro znam ko je i šta je on. Odrastala sam u toj kući", navela je Buku Abi na Instagramu.