Vapaj za privatnosti
13

Kćerka Kim Kardashian (9) uputila značajnu poruku paparazzima i privukla pozornost javnosti

I. B.
North se još od malih nogu mora nositi sa velikom slavom (Foto: Screenshot)
North se još od malih nogu mora nositi sa velikom slavom (Foto: Screenshot)
Devetogodišnja North West, kćerka Kim Kardashian i Kanye Westa, privukla je pozornost javnosti kada se na svoj način pokušala izboriti za trenutak privatnosti.

North je zajedno sa svojom majkom sjedila u prvom redu na reviji čuvenog dizajnera Jeana Paula Gaultiera kada je privukla pažnju neobičnim potezom.

U trenutku kada se kamera okrenula prema njoj, ova 9-godišnjakinja podigla je mali transparent s natpisom "Stop".

O čemu je riječ objasnila je njena majka: "Pretpostavljam da je North imala (posla) s ljudima koji su je fotografisali pa je napisala na svojoj pozivnici 'Stop' i podigla je, kako bi se usredotočili na show", napisala je Kardashian na Twitteru.

Nije dugo trebalo da se ovaj trenutak proširi društvenim mrežama. Dok je nekima potez djelovao simpatično, drugi su se složili kako je ovo sigurno "strašno stresno za jednu devetogodišnjakinju" te da bi ona trebala živjeti normalnim životom.

"Činjenica da North West mora reći odraslim ljudima da je prestanu snimati u javnosti je… tužna", napisao je jedan korisnik.

"Ona zaslužuje normalan život, baš poput svojih vršnjaka", još jedan je od komentara.

"Ovakvo ponašanje je nedopustivo. Naručito bez saglasnosti roditelja ove djece", zaključio je neko.

Inače, paparazzi u SAD-u poznati su po tome što prelaze granice kada je riječ o narušavanju privatnosti slavnih osoba i njihovih porodica, uključujući i maloljetnu djecu. Neke od zvijezda poput Blake Lively, Jennifer Garner, Hilary Duff i drugih pozvali su ih da to prestanu raditi.

Ovo nije prvi put da North proziva paparazze jer je fotografišu. Učinila je to i ranije ove sedmice, pitajući ih: "Zašto nas morate čekati cijelo vrijeme?", fotografišući je dok je hodala od hotela do auta.