Showbiz
119

Kćerka čečenskog naftnog tajkuna udala se u haljini vrijednoj 280.000 eura

Klix.ba
Kćerka čečenskog naftnog tajkuna Elina Bazhaeva imala je spektakularno vjenčanje u Monaku. Na sebi je imala vjenčanicu koja se prostirala iza nje metrima vrijednu 280.000 eura koju je dizajnirao Libanac Zuhair Murad.

Dvadesetjednogodišnjakinja udala se za dvadesetšestogodišnjeg poduzetnika Beka Alija Khana Mamakaeva. Par se upoznao u februaru ove godine i vjerio dva mjeseca kasnije.

Mladoženja je diplomirao na univerzitetu u Londonu i govori šest jezika. Nasljednik je grupe Dorchester Finance i Alinma Cosmetics, te suvlasnik u očevim kompanijama. Mladenkin otac Musa Bazhaev je predsjednik kompanije OJSC Alliance Group.

Vjenčanje je održano u ekskluzivnom restoranu Le Louis XV u Monte Carlu, a prisustvovalo je samo 100 osoba. Uprkos tradiciji, mladenci su sjedili zajedno.
Musa i njegova supruga Luisa su ispoštovali tradiciju da ne prisustvuju vjenčanju. Čečenska vjenčanja tradicionalno plaćaju mladoženje i prisustvuju samo članovi njegove porodice što je tužan dan za roditelje mladenke.

Elinina starija sestra Marjam udala se šest mjeseci ranije i imala je tradicionalnu ceremoniju kojoj je prisustvovalo 600 gostiju.