Legendarne glumice
70

Kate Winslet poljubila Allison Janney na dodjeli nagrada Hollywood Film Awards

Klix.ba
Dodjelu ovogodišnjih filmskih nagrada Hollywood Film Awards obilježila je glumica Kate Winslet koja je prilikom preuzimanja priznanja za angažman u filmu "Wonder Wheel" na scenu pozvala kolegicu Allison Janney, a potom je poljubila.

Winslet je nagradu za najbolju žensku ulogu u filmskom ostvarenju reditelja Woody Allena uručila glumica Shailene Woodley.

"Hvala ti Shai za divne riječi. Veoma sam ponosna što sam na bini pored tebe. Hvala ti za tvoju naklonost, integritet i predivne riječi", rekla je Winslet na početku govora prilikom preuzimanja nagrade.

Glumica je potom iskoristila priliku da se zahvali svim kolegama i velikim filmskim stvaraocima s kojima se našla u dvorani Beverly Hiltona gdje je održana svečanost dodjele Hollywood Film Awards.

"Ovo je veličanstvena prostorija ispunjena s toliko dostignuća i snažne kreativnosti. Duboko sam zahvalna na ovom priznanju u vrijeme kad glasovi umjetnika igraju tako važnu ulogu u pričanju priča i pomjeranju granica, što je danas neophodnije više nego ikad prije. Najveća nagrada u ovom poslu je prilika da sarađujete s nevjerovatnim glumcima", rekla je Winslet te pozvala sve prisutne da aplauzom nagrade sve glumce za njihovu strastvenu posvećenost poslu kojim se bave.

Winslet je zatim naglasila kako je u Beverly Hiltonu prisutna i legendarna glumica Allison Janney.

"Allison, znam da te baš i ne poznajem, ali jednostavno želim biti ti ili uraditi nešto za tebe i slično. Mislim, uvijek se možemo poljubiti, možda", bile su riječi Winslet nakon kojih se Janney brzo pojavila na sceni pored kolegice.

"Oh, desit će se. Brzo, brzo, brzo", uzbuđeno je odreagovala Winslet te poljubila Janney, što je publika dočekala uz ovacije i aplauz.

Nakon razmjene strastvenog i kratkog poljupca, Winslet nije mogla završiti njen govor te se samo još jednom zahvalila publici.