|

Kate Winslet Britancima donijela 70 mil. eura

Kate Winslet Britancima donijela 70 mil. eura
0
S
Sarajevo-x.com
8.11.2009. u 18:10
1
komentara
0

dijeljenja
Kate Winslet Britancima donijela 70 mil. eura
Glumica Kate Winslet 'donijela' je britanskoj ekonomiji blizu 70 miliona eura, izvijestilo je Filmsko vijeće, prenosi britanski Daily Telegraph.
Naime, Filmsko vijeće je izabralo glumicu koja je u februaru ove godine dobila Oscara za ulogu u filmu 'The Reader' kako bi na osnovu njene zarade izračunali koliku vrijednost njena umjetnost ima za britansku ekonomiju.

Formulu za određivanje umjetnikove vrijednosti razvio je David Steel, voditelj istraživanja pri britanskom Filmskom vijeću.

Vrijednost se izračunava na osnovu podataka o plati umjetnika, dosegu filma na box officeovoj listi, ali i na osnovu toga da li je film snimljen u Velikoj Britaniji, te da li je doprinjeo razvoju turizma i promociji Velike Britanije u svijetu.

Vijeće je iznijelo podatak da je Winslet ostvarila rekordnu platu za ulogu u filmu 'Finding Neverland', odnosno blizu 7 miliona eura, što je veliki doprinos britanskoj ekonomiji.

"Kada glumac postiže međunarodne uspjehe on samim time reklamira svoju zemlju", istakao je Steel za britanske medije, dodajući kako će 'Winslet algoritam' od sada biti korišten i na diplomatama, te poslovnim ljudima koji promiču britanske filmove u inostranstvu.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...