Vojvotkinja
0

Kate Middleton o mentalnom zdravlju: Važno je da naša djeca shvate da su emocije normalna stvar

Klix.ba
Kate Middleton trudna je treći put i ponovo pati od trudničke hiperemeze koja uzrokuje jake mučnine, povraćanje, mršanje i dehidraciju. S obzirom na to da prolazi kroz rizično razdoblje, objavljeno je da se više neće pojavljivati na službenim događajima. Ipak, Kate se danas obratila javnosti u videu u kojem govori o mentalnom zdravlju.

Video je objavljen u sklopu kampanje "Nikada nisi premlad da razgovaraš o mentalnom zdravlju" koja je pokrenuta u svim školama širom Velike Britanije.

"Poticanje djece da budu otvorena o svojim osjećajima može im pružiti vještine za suočavanje s usponima i padovima koji ih u životu tek čekaju. Važno je da naša djeca shvate da su emocije normalna stvar i da se ne srame pitati nekoga za pomoć. Pomaganje djeci da identificiraju probleme koje imaju oni ili njihovi prijatelji prvi je korak prema njihovom rješavanju", rekla je Kate u emotivnoj i poučnoj videoporuci.

Istakla je kako možemo pomoći djeci koja se bore sa svojim osjećajima ili iskustvima te da je to način da ona budu sretnija i bolja u školi.

"Utvrdili smo da su djeca između 9 i 11 godina u najvažnijem životnom periodu jer se tada pripremaju za više razrede. Uz roditeljsku podršku zajedno im možemo pomoći u suočavanju s mogućim problemima i sticanju povjerenja u osobu od koje traže pomoć", zaključila je Kate.