Oštri komentari
29

Kate Middleton na udaru kritika jer je na dodjeli nagrada BAFTA nosila zelenu haljinu

Klix.ba
Kate Middleton i princ William (Foto: EPA-EFE)
Kate Middleton i princ William (Foto: EPA-EFE)
Kate Middleton našla se na udaru kritika nakon što se na sinoćnoj dodjeli BAFTA nagrada u Londonu pojavila u tamnozelenoj, a ne crnoj haljini koja je znak podrške pokretima #MeToo i Time’s Up.

Kate je sinoć odjenula tamnozelenu haljinu dizajnerice Jenny Packham koju je kombinovala sa smaragdnim nakitom. Mnogi smatraju da je razlog to što tradicija nalaže da članovi kraljevske porodice moraju biti politički neutralni, a crninu nositi samo na sprovodima.

"Nikada ne bih osuđivala nečiji izbor. izgledala je prelijepo i veoma sam sretna što je ponovo trudna. Mislim da je ona izvanredna žena koja može odjenuti šta god želi", rekla je Allison Janney koja je za ulogu u gilmu "I, Tonya" osvojila nagradu za najbolju sporednu glumicu.

S druge strane, mnogi se pitaju da li je to prikladno i navode kako to ne bi bilo prvi put da Kate prekrši pravila.

"Razočarala me je što nije obukla crnu haljinu. To nije politička, nego ženska stvar", samo je jedan od brojnih negativnih komentara na Twitteru.

Tu su i oni koji su crnu traku i torbicu shvatili kao podršku kampanji protiv seksualnog uznemiravanja. Iz Kensingtonske palače nisu željeli komentarisati ovaj slučaj.