Nosi je šesti put
50

Kate Middleton bisernom krunom princeze Diane zasjenila sve u Buckinghamskoj palači

Klix.ba
Kate Middleton (Foto: Twitter)
Kate Middleton (Foto: Twitter)
Vojvotkinja od Cambridgea Kate Middleton zasjenila je sinoć sve na svečanoj ceremoniji dočeka španskog kraljevskog para Felipea i Letizie u Buckinghamskoj palači. Atraktivna brineta nosila je roze haljinu i omiljenu bisernu krunu čuvene velške princeze Diane.

Ako na svijetu postoji ijedna žena koja ne mora kukati prije svakog izlaska kako nema šta obući, onda je to Middleton. Naime, na svakom događaju vojvotkinja blista u odjevnim kombinacijama koje su često kreirane samo za nju.

Uz sinoćnju čipkanu haljinu u svijetloroze boji, Middleton je nosila i omiljenu bisernu krunu princeze Diane, majke njenog supruga princa Williama. Prije nego je došla u ruke Middleton nakon smrti princeze Diane, kruna Lover's Knot je čuvana u sefu u Buckinghamskoj palači.

Diana je govorila kako ju je uvijek glava boljela od težine ove biserne krune koja je napravljena 1914. godine za kraljicu Mary, prema njenom ličnom dizajnu, od dijamanata i bisera iz kraljevskog posjedstva.

Krunu su poslije Mary nosile i kraljica Elizabeta te princeza Diana.

Na sinoćnjoj ceremoniji Middleton je pored kraljevske krune nosila i Elizabetinu ogrlicu s rubinima te Dianine biserne naušnice.

Inače, Middleton je sinoć po šesti put nosila krunu Lover's Knot. Prvi put ju je imala na glavi 2011. godine na svom i Williamovom vjenčanju.