Teški trenuci
92

Karleuša o gubitku bebe: Paparazzi su me fotografisali nakon što sam saznala da jedno malo srce ne kuca

I. S.
Foto: Instagram/karleusastar
Foto: Instagram/karleusastar
Jelena Karleuša se prisjetila koncerta koji je 2013. godine održala na Ušću i problemima s kojima se susrela te otkrila kako je nedugo nakon toga izgubila bebu.

"Momenat pred moj prvi koncert na Ušću. Ovo je Bulevar Nikole Tesle, u momentu kada je koncert već morao da počne. Sjedim u šatoru iza bine i ne vjerujem šta mi govore. Znala sam da će biti puno ljudi, ali da će koncert kasniti sat vremena kako bi publika ušla, tome se nisam nadala, pogotovo što sam u tom momentu trpjela jak medijski linč i zabranu", započela je.

Dodala je da joj je producent rekao da moraju širom otvoriti kapije i prestati naplaćivati ulaz jer koncert u suprotnom neće početi do ponoći.

"To smo i uradili. Pred sam izlazak na scenu donijeli su mi dnevne novine koje izlaze sutra. Na svim naslovnim stranama su bile dvije riječi - prazno i pukla. Bez slike kao dokaza. Ah da, i rekli su mi da nemam multimediju za ekrane jer moja saradnica nije stigla da uradi render. Čučim ispod bine na liftu koji treba da me podigne i slušam huk ljudi… 'Šta ćemo da radimo?', pitao je neko pored mene. 'Šta ćemo da radimo?', nasmejala sam se dok su mi suze kvarile šminku. 'Krećemo', rekla sam", nastavila je.

Screenshot: Instagram/karleusastar
Screenshot: Instagram/karleusastar

Dalje je navela s kojim problemom se susrela tokom koncerta te otkrila da nije znala da je tada bila trudna.

"'Jelena je rekla da počinjemo', dreknuo je asistent u bubicu i dao znak režiji. Zagrmjelo je, takav zvuk i takvu produkciju Beograd nije ni čuo ni vidio do tada. Lift me je podigao i ja sam vidjela nepregledno more ljudi… 'Borbene felne, brate, borbena mašina…' i bas koji me je pomjerao is mjesta. Ti si borbena mašina, Jelena. Sad si plakala i nikada više, pomislih. Ah, kako sam se prevarila… Stegla sam zube i odradila koncert skoro u mraku jer ekrani nisu emitovali multimediju. Publika je skandirala da me voli. Nisam ni znala da sam trudna. Saznala sam nedugo poslije Ušća. Mala tačkica, koja je na ekranu ultrazvuka označavala rad srca bebe, nije sijala. P. S. Poslije tog koncerta na Ušću nisam zapjevala skoro godinu dana. Niko me nije zvao da pjevam. Kao da sam nekog ubila… (a zapravo jesam), objavila je.

Navela je kako su je paparazzi fotografisali dok je izlazila iz ordinacije u kojoj su joj saopštili da je bebino srce prestalo kucati.

"Nateklu, uplakanu i bez šminke. Sutradan je to bila naslovna strana - 'Nakaza! Pogledajte kako zapravo izgleda Jelena Karleuša bez šminke! Šok slike!' Te slike su uglavnom objavljivali poslije svi oni koji su htjeli da me valjda ponize, misleći da je meni bitno to što će neko pomisliti da sam ružna. Jer ja za sebe nikad nisam ni mislila da sam lijepa. Naprotiv", napisala je.

Screenshot: Instagram/karleusastar
Screenshot: Instagram/karleusastar

Također je otkrila da su je paralelno sa svom tom agonijom otkrili svjetski mediji, koji su počeli objavljivati njene fotografije.

"Slikala sam se svaki dan tu i kačila slike, to je bio i moj jedini nastup i moj kontakt s publikom. Ustanem ujutru, našminkam se i odem na terasu. Bila sam predmet podsmijeha na društvenim mrežama sve dok te slike nisu završile u svim svjetskim medijima. Sve je toliko uzelo maha da mi je otvoreno pismo puno komplimenata napisala Kim Kardashian s kojom su me upoređivali, a mnoge svjetske TV ekipe su me posjetile u Beogradu. Najavljivali su me kao najveću balkansku zvijezdu, balkansku Madonnu i Gagu, a ja sam vješto lagala kako sam glavna faca u mojoj zemlji, skrivajući činjenicu da sam zabranjena i satanizovana. Iskreno, kako bih nekom sa zapada objasnila razloge kad ih ni ja nisam znala?", podijelila je na Instagramu.