Neobična veza
33

Karl Lagerfeld o bivšem dečku: Beskrajno sam ga volio, ali nikada nismo imali fizički kontakt

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Karl Lagerfeld rijetko priča o svom ljubavnom životu, ali je u knjizi "Jacques de Bascher, dandy de l'ombre" progovorio o svom bivšem dečku Jacquesu de Bascheru. Riječ je o Francuzu koji je bio poznat po eleganciji, razvratnim zabavama i oštrom jeziku. Lagerfeld tvrdi da nikad nisu imali seksualne odnose iako su tokom 70-ih i 80-ih godina bili zajedno 18 godina.

"Beskrajno sam volio tog dečka, ali nismo imali fizički kontakt", kazao je Lagerfeld.

Chanelov direktor je ostao vjeran svom dečku, uprkos njegovoj aferi s Yvesom Saint Laurentom. Jacques je preminuo 1989. godine u 38. godini od AIDS-a, a Lagerfeld je spavao pored njegovog bolničkog kreveta.

Lagerfelda je privukla Jacquesova dekadencija i neodoljiva divlja strana. Njih dvojica su bili potpuno različiti.

Jacques de Bascher - Dandy #jacquesdebascher #karllagerfeld #fashionicon #paris #lover

A post shared by Persephone Kessanidis (@persekess) on

"Naravno da sam znao za njegovu vezu sa Saint Laurentom, Yves mi je bio blizak prijatelj više od 20 godina. Pierre, Yvesov dugogodišnji partner, je izmislio priču da ja stojim iza te afere kako bih destabilizirao modnu kuću Saint Laurent", kazao je Lagerfeld.

Iako je bio svjestan Jacquesove divlje strane, zažmirio je na njegov promiskuitet i perverzne tendencije koje su uključivale i zaključavanje Saint Laurenta u ormar, što je bio dio njihovih seksualnih igrica.

"Želio sam vidjeti samo njegovu dobru stranu. Nisam bio svjestan onoga što je bilo u sjeni. Uvijek bi mi rekao šta je učinio kad nisam bio tu, ali ja nikada nisam postavljao pitanja", rekao je Lagerfeld.