Životna priča
0

Karijera pjevačice uništena zbog ožiljka

Sarajevo-x.com
Australska pjevačica Simonne Cooper neslavno je završila muzičku karijeru nakon što je napadnuta na jednoj privatnoj zabavi te joj je ostao veliki ožiljak na licu.

35-godišnjakinji je lijeva strana lica bila potpuno paralizovana, a ostao joj je i ožiljak dug deset centimetara od oka do brade, koji je dobila nakon što ju je jedna žena posjekla slomljenom čašom u klubu Mayfair.

Pjevanjem se profesionalno počela baviti nakon pojavljivanja na showu za talente u svojoj zemlji i to u isto vrijeme kad i popularna Dannii Minogue. Prije nesreće bila je u pregovorima sa MTV-em. Ipak, Simonnina karijera brzo je završila, a nakon povreda koje je dobila, zbog neplaćanja je izbačena iz stana u kojem je živjela, piše Daily Mail.

U intervjuu za ovaj list hrabra pjevačica ispričala je kako je, zahvaljujući doktorima, prijateljima i zaručniku prebrodila poteškoće. Ispričala je i kako je napadnuta dok se u jednom klubu družila sa prijateljicom Sarah Black. Odjednom se pojavila Danielle Hodson i počela je gurati i, prije nego je pjevačica uspjela reagovati, porezala je duž lica.

"Osjetila sam kako mi krv lije niz lice. Bila sam u šoku", prisjetila se. "Onesvijestila sam se. Potom se sjećam kako sam pokušavala zaustaviti krv maramicom. Plačući pitala sam prijatelje koliko je loše."

Staklo joj je presjeklo dva niza nerava na obrazu. Morala je otkazati sve ugovorene poslove te potpuno prekinuti karijeru.

"Nisam si mogla priuštiti ni iznajmljivanje stana u kojem sam živjela", ispričala je Simonne koja je potom počela raditi u frizerskom salonu gdje je i upoznala svog vjerenika, 28-godišnjeg Vincea Frascognu.

Ističe da su joj mnogo pomogli i iz udruženja "Changing Faces".

"Naučila sam da prihvatim to što jesam i sad se osjećam puno bolje", kaže pjevačica.