Showbiz
7

Kanye West želi dizajnirati namještaj sa Ikeom

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Američki reper Kanye West rekao je u intervjuu za BBC radio kako želi ostvariti saradnju sa švedskom Ikeom na dizajniranju namještaja i enterijera, ali se i dotakao teme vezane za njegovu kandidaturu za predsjednika SAD-a 2020. godine.

Kanye je rekao kako bi pravio minimalističke stanove unutar studentskih domova, a studenti bi posebno bili oduševljeni ovom idejom.

Ranije ove godine reper je posjetio Ikein ured na jugu Švedske, a ova kompanija je odbila davati bilo kakve izjave povodom ove informacije.

"Yo Ikea, dozvolite Kanyeu da dizajnira, dozvolite mu da pravi stvari kako bi ljudi poželji da imaju moj krevet ili stolicu", rekao je West.

U intervjuu za radio BBC dotakao se i aktuelnih tema, a jedna od najaktuelnijih u SAD-u trenutno su svakako predstojeći predsjednički izbori. Ništa manje bitna nije ni njegova najavljena kandidatura za predsjednika 2020. godine.

"Ne gledam svijet kroz politiku. Ono što je meni bitno jeste ljudskost, humanost i istina. Ukočeni smo, ne znamo kako da se borimo sa činjenicom da u Chicagu godišnje bude ubijeno 500 djece. Ako postoji bilo šta što mogu uraditi sa svojim vremenom i tako napraviti neku razliku u svijetu, vjerujte da i hoću", dodao je Kanye.