Povukao se
59

Kanye West nije više korisnik društvenih mreža

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Rap zvijezda Kanye West, dugogodišnji korisnik Twittera, nestao sa društvenih mreža nakon nepredviđenih stvari koje su mu se desile, ali i nakon njegovog nepredviđenog ponašanja.

Muž televizijske zvijezde Kim Kardashian kazao je da je izbrisao svoje naloge na Twitteru i Instagramu, u što se korisnici društvenih mreža, njegovi fanovi, već mogu uvjeriti.

Reper je imao oko 27 miliona pratilaca na Twitteru, a već godinama je koristio formu od 140 znakova da piše o muzici, modi i neumorno promovira sebe.

U 2015. godini izrazio je zapanjujuću iskrenosti tvitovanjem, kazavši da je 53 miliona dolara u dugovima, te da su mu potrebna sredstva za širenje "prekrasne ideje".

Kanye West je nakon svog bizarnog govora prošle godine, kada je optužio repera i saradnika Jay Z-a da je pokušao da ga ubije, smanjio svoje djelovanje na društvenim mrežama.

Također je u to vrijeme davao podršku Donaldu Trumpu na Twitteru, nakon čega je te tvitove obrisao, pristupivši poslije toga tek povremeno društvenim mrežama.

Na njega je veliki utisak ostavilo i to kada je Kardashian opljačkana u Parizu. Navodno je ostala bez 9,5 miliona dolara u nakitu, nakon čega su u tabloidima počele glasine o njihovim bračnim problemima.

Kardashian je ostala na društvenim mrežama. U petak se pohvalila sa 51 milion Twitter sljedbenika, a promovirajući svoju liniju dječije odjeće, naglasila je kako je dizajn dijelom doprinos Kanye Westa.