Znate li o kome je riječ?
23

Kako je najbogatija glumica svijeta stekla svoje bogatstvo iako nije među najpoznatijim u poslu

N. O.
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kada pomislite na najbogatiju glumicu svijeta - možda ćete se sjetiti Jennifer Lopez, Julije Roberts, Reese Whiterspoon, ali rijetko ko će zapravo znati onu na vrhu liste po svom bogatstvu - Jami Gertz.

Radi se o Jami Gertz čija neto vrijednost iznosi tri milijarde dolara. Na pomen njenog imena teško da ćete se sjetiti njenih uloga, premda se pojavljivala u ostvarenjima poput "Twistera" ili "Sixteen Candles".

Također, pojavljivala se i u TV serijama poput "Seinfelda", "Moderne porodice" te ostvarenja "This is Us". Neki od njenih drugih projekata uključuju "Crossroads", "Quicksilver" i "The Neighbours".

Jami Gertz u
Jami Gertz u "Seinfeldu" (Foto: Twitter)

Ovi glumački angažmani joj svakako nisu sami bili dovoljni da bi joj prikupila bogatstvo koje premašuje vrijednost zvijezda poput Roberta De Nira ili Adama Sandlera.

Gertz i njen suprug Tony Ressler su suvlasnici NBA tima Atlanta Hawksa i manjinski vlasnici Milwaukee Beaversa. Ressler je biznismen milijarder s neto bogatstvom procijenjenim na 7,5 milijardi dolara.

Jami Gertz (Foto: Twitter)
Jami Gertz (Foto: Twitter)

Također, su Gertz i Ressler poznati i po svojim dobrotvornim poduhvatima - 2012. godine Fond Giving Back imenovao je par kao donatora broj jedan u dobrotvorne svrhe od bilo koje druge poznate ličnosti nakon rekordnih 10 miliona dolara donacije Ressler-Gertz fondaciji, koja se prvenstveno fokusira na umjetnost, obrazovanje i zdravstvo.

Gertz je također direktor odbora za Melanoma Research Alliance.