Doživio nesreću
4

Kako je izgledao Elon Musk 1999. kada je kupio McLaren F1 i kako ga je uništio

Klix.ba
Elon Musk je čovjek koji je zahvaljujući svojim idejama i izumima postao milijarder. Ali, davne 1999. godine, kada je prodao prvi program, zaradio je prvih 400 miliona dolara te je prvi novac odlučio potrošiti na automobil McLaren F1 koji je vrlo brzo uništio.

"U njemu sam prešao 11.000 kilometara, redovno sam vozio iz Los Angelesa za San Francisco i nisam se nikada utrkivao u njemu", započeo je Musk priču o autu.

Nastavio je govoreći da se vozio s prijateljem Peterom te da ga je on upitao do koje brzine auto može ići.

"Promijenio sam brzinu, ali na pogrešan način te se auto počeo okretati na cesti. Zatim smo udarili u ogradu koja nas je lansirala u zrak te smo se tri puta okrenuli u zraku i pali na zemlju i auto se nastavilo kretati u smjeru u kojem smo trebali ići. Sve je bilo smrskano, a očevici su bili šokirani", rekao je.

Dodao je da su nakon toga Peter i on izašli iz auta i da se on počeo smijati.

"Čim se auto zaustavio izašao sam, pogledao štetu i počeo se smijati. Peter me pitao zašto mi je smiješan smrskani auto, rekao sam mu da se smijem jer auto nije osiguran", rekao je kroz smijeh Musk.

Peter je nakon nesreće stopirao, u čemu ga je slijedio i Musk koji je to uradio nakon što je šlep služba odvukla njegov auto.