Maggie Gyllenhaal
0

"Kad sam postala majka prestala sam osuđivati druge ljude"

Klix.ba
Maggie Gyllenhaal
Maggie Gyllenhaal
Glumica Maggie Gyllenhaal je priznala da je, prije nego je postala majka, osuđivala druge ljude zbog njihovih roditeljskih navika i ponašanja.

Gyllenhaal, koja ima dvoje djece sa mužem Peterom Sarsgaardom, je rekla da je, nakon što je 2006. godine rodila svoju prvu kćerku Ramonu, postala mnogo tolerantnija prema različitim pristupima majčinstvu.

"Prije sam osuđivala razne načine ponašanja roditelja. Srela bih neku žena koja razgovara na telefon dok joj dijete spava u kolicima i pomislila da se ona ne bi smjela tako ponašati. Kada dobijete dijete, stvari se promijene. Čim vidite da spava, znate da imate deset minuta i odmah neometano obavite nekoliko poziva. Skoro sve osude koje sam prije imala su nestale kada sam i sama postala majka", kazala je Gyllenhaal za Scholastic's Parent & Child.

Tridesetčetverogodišnja glumica je rekla i da je sada mnogo manje stroga prema sebi kada napravi neku grešku.

"Imala sam 28 godina kada sam rodila Ramonu. Imala sam tu ideju u glavi, istu koju ima većina ljudi u svojim dvadesetim, da sve mora biti savršeno. Ako ne savršeno, onda bar više nego dobro. Shvatila sam da to nije moguće i da je pravljenje grešaka sastavni dio života", dodala je Gyllenhaal.