Bili su u vezi
73

Josip Radeljak prisjetio se smrti Dolores Lambaše: Pijancu glumatalu koji ju je ubio, neka sudi Bog

D. J.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Hrvatski poduzetnik Josip Radeljak oglasio se na svom Facebook profilu povodom rođendana tragično preminule glumice Dolores Lambaša s kojom je jedno vrijeme bio u vezi.

"Na današnji dan rodila se naša draga, dobra i prelijepa Dolores! Čuvali je bijeli anđeli u raju! (a pijancu glumatalu koji ju je ubio, neka sudi dragi Bog)", poručio je Josip uz zajedničku fotografiju.

Podsjećamo, Dolores je poginula prije 11 godina kada se s kolegom Stojanom Matavuljem vraćala iz Beograda, a putem su stali kod prijatelja u Iloku. Ujutro su krenuli prema Zagrebu. Na autocesti A3 kod Velike Kopanice, sto metara prije ulaska na Slavoniku, Matavulj, koji je upravljao Nissanom, udario je u stražnji dio VW Pola. Od siline udarca Dolores Lambaša je ispala iz automobila, a u bolnici je kasnije preminula od zadobivenih ozljeda.

Kako je istraga pokazala, nesreća je uslijedila zbog umora, neprilagođene brzine kao i činjenice što je Matavulj imao alkohola u krvi. Zbog neprilagođene brzine Matavulj je udario u automobil koji se kretao ispred njega.

Sud u Hrvatskoj glumcu je najprije izrekao kaznu od devet mjeseci uz rok kušnje od dvije godine.

Kazna mu je na drugostupanjskom postupku promijenjena te je odlučeno da mora odslužiti zatvorsku kaznu od godinu dana.