|

Jolie i Pitt donirali dva miliona dolara utočištu za životinje u Nambiji

Jolie i Pitt donirali dva miliona dolara utočištu za životinje u Nambiji
0
S
Sarajevo-x.com
3.1.2011. u 21:57
4
komentara
0

dijeljenja
Jolie i Pitt donirali dva miliona dolara utočištu za životinje u Nambiji Foto: Bangshowbiz
Glumački par Angelina Jolie i Brad Pitt poklonili su dva miliona dolara jednom utočištu koje brine o povrijeđenim životinjama i sigurnost stanovnika u Nambiji, zemlji u kojoj je 2006. godine rođenja njihova kćerka Shiloh.
Par je božićne praznike proveo u južnoafričkoj državi, a kako bi se zahvalili ljudima koji brinu o životinjama u utočištu Naankuse i predano rade na zaštiti životinjskog svijeta u Nambiji, u ime svoje kćerke Shiloh donirali su dva miliona dolara.

"Želimo da naša kćerka bude uključena u razvoj ove zemlje i da razumije zemlju u kojoj je rođena", objasnila je 35-godišnja glumica u saopćenju za medije, prenosi AP.

Glumica je dodala i to da su vlasnici utočišta Rudie i Marlice van Vuuren njihovi stari prijatelji i da su ona i Brad naprosto imresionirani njihovom posvećenošću životinjama i teškim radom kako bi zaštitili zemljište i očuvali divlji svijet u Nambiji.

Porodica Van Vuuren istakla je kako će novac iskoristiti prvenstveno kako bi poboljšali životni standard cijele zajednice. Dio novca dat će klinikama koje pružaju besplatnu zdravstvenu pomoć oboljelima od tuberkuloze i HIV-a, dok će ostatak iskoristiti za projekte zaštite životinja.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...