Loši uvjeti rada
74

Johnnyja Deppa tuže bivši tjelohranitelji: Čuvali smo njegovu djecu i brisali mu drogu s lica

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Eugene Arreola i Miguel Sanchez, bivši tjelohranitelji Johnnyja Deppa koji su godinama radili za njega, tuže holivudskog glumca zbog dugova i nemogućih uvjeta rada.

Arreola i Sanchez tvrde da se Depp promijenio u aprilu 2016. godine kada im je prestao plaćati prekovremene radne sate kojih je, ističu, bilo mnogo.

Za Deppa su radili i ranije kao zaposlenici kompanije Premier Group International, a od 2016. postali su njegovi lični tjelohranitelji. No, ta pozicija podrazumijevala je i mnoge druge poslove pa su Arreola i Sanchez bili vozači i dadilje za Deppovu porodicu i prijatelje.

"Bili smo prisiljeni raditi kao vozači i svakodnevno smo morali voziti automobile koji su bili puni ilegalnih supstanci", navedeno je u tužbi.

Dalje navode da im Depp nije dopuštao da uzmu pauzu za odmor i ručak, a između ostalog su se prisjetili trenutka u kojem su Deppu u jednom noćnom klubu brisali drogu sa lica kako to ne bi vidjeli drugi ljudi u klubu.

Podsjećamo, Deppa je 2016. godine zbog nasilnog ponašanja ostavila supruga Amber Heard. Slavni glumac još uvijek se nije oglasio.