Showbiz
21

Johnny Depp o padu karijere: Boli me k***c i to je oslobađajuće

Klix.ba
Johnny Depp
Johnny Depp
Već godinama traje rasprava o tome zbog čega filmovi kvalitetnog glumca Johnnyja Deppa nisu toliko popularni u kinima, ako izuzmemo "Pirate s Kariba". Veliki broj kritičara zaključio je kako je Depp izgubio svoj sjaj i popularnost iz 90-ih godina.

Filmovi kao što su "Turist", "Transcedentnost" i "Pirati s Kariba" podigli su ga nakratko do zvijezda, no trenutno doživljava krizu u karijeri jer njegovi filmovi uopće nisu popularni. No, glumac ne mari za to, već poručuje: "Boli me briga!"

"Ono što mi daje zadovoljstvo je to da sam, poput Marlona, došao do momenta kad me jednostavno boli kc. Na početku sam previše brinuo i marljivo pristupao svom radu. Zatim se nađete u situaciji kad brinete toliko jo puno da sve počinje nalikovati opsjednutosti, shvatate me? No, tad se dogodi nešto izvanredno. Odjednom brinete sasvim dovoljno da vas za sve boli k**c i to je potpuno oslobađajuće. Znate šta znači 'Biti spreman na sve'", rekao je Depp.

Njegova rečenica 'Biti spreman na sve' odnosi se na njegove filmove "Into the Woods", komedije iz nacističkog perioda "Mortdecai" i naravno na "Alisu u zemlji čuda", te "Pirate s Kariba". No, mnogo se očekuje od njegovog sljedećeg filma "Black Mass" koji bi trebao izaći sljedeće godine. Ali Depp ne brine ako taj film ne opravda očekivanja.

"Svakome sat otkucava. Glavno je pitanje sjedite li i buljite u sat strahujući od konačnog pada - što je besmisleno - ili jednostavno živite". A Depp živi i trudi se uživati u svemu. Iza sebe ima 79 filmskih i serijskih izdanja, četiri vjeridbe, jedan brak i dvoje vanbračne djece sa pjevačicom Vanessom Paradis.