Na njegov rođendan
59

John Travolta uputio emotivnu objavu preminulom sinu: Mislim o tebi svakog dana

I. B.
John Travolta izgubio je sina 2009. godine (Foto: EPA-EFE)
John Travolta izgubio je sina 2009. godine (Foto: EPA-EFE)
Slavni glumac John Travolta na Instagramu je uputio emotivnu objavu sinu Jettu koji je 2009. godine iznenada preminuo.

Jett koji je bio najstarije dijete Travolte i njegove pokojne supruge Kelly Preston, jučer bi proslavio 30. rođendan, a njegov otac tim povodom nije skrivao koliko mu nedostaje.

"Moj najdraži Jetty, nedostaješ mi više nego što to riječi mogu opisati. Mislim o tebi svakoga dana. Sretan ti rođendan. Voli te tata", napisao je glumac uz zajedničku fotografiju sa sinom dok je bio tinejdžer.

Ispod su se javile mnoge Johnove kolege i prijatelji, a između ostalog oglasila se i Jettova sestra Ella Travolta.

"Volimo te puno", dodala je ona.

Jett je preminuo u januaru 2009. godine za vrijeme porodičnog odmora na Bahamima kada je, doživjevši napad, udario glavom o kadu.

Njegov rođendan dolazi nešto manje od tri mjeseca prije drugog teškog datuma za porodicu Travolta, onog kada ih je u 57. godini napustila i njihova supruga i majka Kelly Preston.

Glumica je preminula 2020. godine nakon teške borbe sa rakom dojke.

Ona i Travolta bili su u braku gotovo tri decenije, a zajedno su imali troje djece, Ellu, Benjamina te Jetta koji je preminuo u 16. godini.

Nakon smrti supruge Travolta je kazao da se Kelly hrabro borila s bolesti uz podršku mnogih ljudi.

"Moja porodica i ja zauvijek ćemo biti zahvalni ljekarima i medicinskim sestrama u svim medicinskim centrima koji su joj pomagali , kao i njenim brojnim prijateljima koji su bili uz nju. Kellyinu ljubav i život zauvijek ćemo pamtiti", rekao je tada glumac.