Svjedok protiv ucjenjivača
0

John Travolta prvi put progovorio o smrti sina

Sarajevo-x.com
Holivudski glumac John Travolta jučer je prvi put progovorio o borbi spašavanja života svog sina tinejdžera za vrijeme porodičnog odmora na Bahamima.

On je svjedočio na sudu, zbog toga što su ga farmaceut i advokat pokušali ucijeniti, prijeteći da ukoliko im ne isplati 29,5 miliona dolara, da će u javnost pustiti dokument koji je povezan sa zdravljem i brigom o Travoltinom preminulom sinu Jettu.

Glumac je pred porotom ispričao da ga je probudila dadilja, koja je histerično lupala na vrata njegove spavaće sobe, nakon što je pronašla 16-godišnjaka bez svijesti.

Dok je njegova supruga Kelly Preston svjedočenje pratila sa galerije, Travolta, inače sljedbenik scijentologije, ispričao je kako su njih dvoje strčali niz stepenice i pronašli sina na podu kupatila nesvjesnog.

Pokušavali su, ali bezuspješno, oživjeti Jetta, koji je, kako je prvi put javno priznao, bio autističan.

"Moj sin je bio autističan i patio je od epilepsije", rekao je Travolta.

Njegovi napori bili su uzaludni - Jett je preminuo u Grand Bahama's Rand Memorial Hospital.

Zvijezda filmova "Groznica subotnje večeri" i "Paklenog šunda" u sudnici se pojavio sa svojom suprugom i nekoliko prijatelja scijentologa.

Travolta je jedan od 14 svjedoka koji će dati svoj iskaz na suđenju Tarinu Lightbourneu i Pleasant Bridgewater, a koji su otpuženi za ucjenjivanje poznatog glumca zbog navodnih tajnih dokumenata povezanih sa smrću sina Jetta, piše Daily Mail.