Showbiz
0

John Malkovich spasio život čovjeku u Torontu

Klix.ba
John Malkovich
John Malkovich
Glumca Johna Malkovicha nismo navikli gledati u filmovima gdje glumi junake, spašava ljude i slično, ali to ne znači da u stvarnom životu nije upravo takav.

Malkovich je u četvrtak uradio veliku stvar - spasio je život jednom čovjeku u Torontu. Glumac je stajao na ulici i pušio cigaretu kada je 77-godišnjak imao tešku nesreću. Jim Walpole je pao i na obližnjoj skeli razrezao grlo, nakon čega je počeo krvariti. Portir hotela u kojem je Malkovich odsjeo posvjedočio je da je glumac u tom momentu pritrčao te pritiskao ranu na vratu povrijeđenog kako bi spriječio da iskrvari prije nego stigne hitna pomoć.

Portir je također kazao, prenosi Toronto Star, kako je 59-godišnji glumac tješio čovjeka, ohrabrivao ga i držao pribranim dok ne stignu ljekari.

"Slušaj, sve će biti uredu. Dobri su, veoma je dobara zdravstvena zaštita ovdje", govorio je između ostalog Malkovich povrijeđenom Walpoleu.

Walpole je kasnije odvezen u bolnicu, na vratu ima 10 šavova, ali će se potpuno oporaviti. Izjavio je da mu je žao što nije imao priliku da se zahvali čovjeku koji ga je spasio.

Malkovich je trenutno angažiran u pozorištu Elgin u Torontu, gdje glumi u predstavi "Giacomo Variations".