Iskreno o prijatelju
12

John Lydon: Keitha Flinta je uništilo mišljenje da ga niko ne voli i samoća

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Zvijezda Sex Pistolsa John Lydon je izjavio kako je slomljen zbog Keithove smrti, te kako smatra da se on ubio zato što je često bio sam i jer je mislio da ga niko ne voli.

Ova 63-godišnja zvijezda koja je nekad bila poznata pod imenom Johnny Rotten tvrdi kako je bio dobar prijatelj sa preminulim Keithom, te kako bi njegova smrt mogla poslužiti kao nauk pojedinim ljudima u muzičkoj industriji.

"Srce mi je slomljeno zbog njega, bili smo dobri prijatelji. Nemojte me pogrešno shvatiti, ali niko ga nije volio i ostavljen je sam. To ga je uništilo. Ono što ne razumijete jeste činjenica da više ne brinemo jedni o drugima koliko bi trebali", rekao je John.

Preminuo u 49. godini (Foto: EPA-EFE)
Preminuo u 49. godini (Foto: EPA-EFE)

Samo nekoliko sati prije nego je John pričao o ovome, u javnost je procurila informacija kako je Keith molio svoju suprugu da se vrati kući samo nekoliko dana prije nego se ubio. Prema navođenjima stranih medija, on i njegova supruga Mayumi Kai su se razišli prošle godine, a Keith je odgađao prodaju kuće jer se nadao da će se ona predomisliti i vratiti životu s njim.

"Mayumi se nije željela vratiti, a to je slomilo Keitha. Ona je forsirala ideju da se kuća mora prodati, nije željela nastavljati vezu s njim. Ne treba je kriviti za ovo što se desilo, ali čini mi se da Keith jednostavno nije mogao preći preko njene odluke", rekao je izvor za strane medije.

Foto: The Sun / Mayumi i Keith su se razišli prošle godine
Foto: The Sun / Mayumi i Keith su se razišli prošle godine

Izvori također navode kako je Keith neprestano pozivao Mayumi, te kako su ga u nekoliko navrata viđali u kritičnim stanjima koja su uzrokovana pretjeranim konzumiranjem droga.