Američki predsjednik
11

Joe Biden se pojavio u emisiji Saturday Night Live, glumci zbijali šale na njegov račun

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Američki predsjednik Joe Biden iznenađujuće se pojavio u videosnimku u emisiji "Saturday Night Live" tokom monologa glumice Aubrey Plaze.

Aubrey Plaza je počela emisiju šalom da dolazi iz iste države kao i gospodin Biden, dok je publici ispričala da je njena porodica otputovala iz Delawarea u New York radi snimanja. U videu, zvijezda serije "White Lotus" se našalila da je izabrana za najpoznatiju ličnost u državi, nadmašivši američkog predsjednika.

"To je činjenica i bio je ljut, bio je ljut. Pogledajte video koji mi je poslao", rekla je Plaza prije nego se Joe Biden pojavio putem videa kako bi potvrdio njenu tvrdnju.

"Aubrey, ti si najpoznatija osoba iz Delawarea i nema sumnje u to", rekao je voditeljici SNL -a, "Samo smo zahvalni što ste živi izašli iz 'White Lotusa'", dodao je uz smijeh.

Prema The Hillu, anketa čitalaca Delaware's News Journal novina 2018. godine pokazala je da je Plaza bila najpoznatija osoba u državi - osvojila je više glasova nego sljedeća četiri nominirana zajedno. Joe Biden je završio na šestom mjestu u anketi.

Kratki snimak pojavio se na nekoliko društvenih mreža i prikupio milione pregleda. U početku su mnogi gledaoci na Twitteru pitali da li je njegovo pojavljivanje bilo stvarno ili je video generirala umjetna inteligencija. Međutim, Biden je u nedelju popodne objavio snimak na Twitteru, uz opis "Samo dvojac iz Delawarea , uživo iz New Yorka".

U međuvremenu, pojavljivanje Joea Bidena u emisiji nije spriječilo članove glumačke ekipe SNL-a da zbijaju šale o njegovom tretmanu povjerljivih dokumenata. Naime, u subotu je FBI saopštio da je u rezidenciji predsjednika pronađeno više povjerljivih dokumenata, što je četvrti put od novembra da su povjerljivi zapisi ili materijali pronađeni na privatnoj adresi Bidena.