"On je osjetljiv muškarac"
0

Jodie Foster brani kolegu Mela Gibsona

Sarajevo-x.com
Jodie Foster (Foto: PA)
Jodie Foster (Foto: PA)
Veteranka američkog glumišta Jodie Foster stala je u odbranu svog kolege Mela Gibsona, ističući kako je on veoma osjetljiv čovjek koji "pati cijelog života".

"Bože, kako ja volim tog čovjeka", kazala je za Hollywood Reporter Foster, govoreći o novom filmu "The Beaver", kojeg režira i u kojem glumi zajedno sa oskarovcem Gibsonom.

"U lik kojeg tumači unio je bol cijelog svog života, tako da sam znala dio njegove psihe i toga ko je on zaista. Taj dio njega tako je divan i želim da ga i drugi ljudi takvog upoznaju", dodala je 48-godišnja glumica.

Gibsonova karijera je u problemima još od 2006. godine, kada je uhapšen zbog vožnje pod utjecajem alkohola, a nakon toga je izazvao skandal antisemitskim izjavama koje je uputio policajcu.

Prošle sedmice mu je određeno jednogodišnje savjetovanje zbog nasilja u porodici i tri godine uslovne zatvorske kazne.

Zvijezda filma "Brave Heart", za koji je dobio dva Oskara 1996, u novom filmu "The Beaver" tumači ulogu problematičnog supruga koji se sa drugima počne sporazumjevati koristeći lutku dabra.

"On (Mel) je nevjerovatno nježan i osjetljiv, zaista jeste", kazala je Foster. "On je najdivniji glumac s kojim sam ikad sarađivala na filmu. Nije svetac, ima velika usta, ali će vam učiniti usluge kao da vam je rodbina. Od trenutka kad sam ga upoznala znala sam da ću ga voljeti do kraja svog života."