Nastavak filma u 2024.
64

Joaquina Phoenixa zbog uloge u "Jokeru" fanovi nazivaju najboljim glumcem svih vremena

L. R.
Joaquin Phoenix (Foto: EPA)
Joaquin Phoenix (Foto: EPA)
Glumca Joaquina Phoenixa zbog uloge u filmu "Joker" fanovi prozvali najboljim glumcem svih vremena.

Kako prenosi Daily Mail, nakon objavljenog trailera za nastavak filma "Joker", fanovi na društvenim mrežama ne prestaju pisati o ulozi Jokera koju je tumačio Joaquin Phoenix u nastavku iz 2019. godine.

Fanovi ove DC-jeve franšize nedavno su pohvalili su njegov potpuno uvjerljivi i zastrašujući portret, iako je film premijerno prikazan prije više od četiri godine.

"Najbolji Joker ikada. Teško mi je povjerovati, ali on je zapravo nadmašio čak i Marka Hamilla. Ovaj Joker je potpuno uvjerljiv i mnogo je strašniji zbog te činjenice", "Čovječe, njegova gluma od sramežljivog samotnjaka do psihopate bilo je nevjerovatna", "Joaquin Phoenix je najveći glumac koji je ikada živio. Genijalno", "Čak i bez muzike, uspio me uznemiriti", bili su samo neki od komentara na društvenim mrežama.

Nastavak reditelja Todda Phillipsa pod nazivom "Joker: Folie a Deux" očekuje svoju premijeru 4. oktobra 2024. godine. Glumac Phoenix će se vratiti kao glavni negativac, dok se Lady Gaga pridružuje glumačkoj postavi kao Harley Quinn. Ono što je zanimljivo jeste da je uloga Jokera Phoenixu donijela Oscara.