|

Jessica Biel jasno i glasno poručila da nije protiv vakcinacije

Jessica Biel jasno i glasno poručila da nije protiv vakcinacije
12
Klix.ba
14.6.2019. u 19:45
8
komentara
12

dijeljenja
Jessica Biel jasno i glasno poručila da nije protiv vakcinacije
Glumica Jessica Biel iznijela je svoj stav o vakcinaciji nakon javnog uznemiravanja zbog vijesti da se pridružila Robertu Kennedyju Jr. u lobiranju protiv zakona o vakcinaciji države Californije.
"Ja nisam protiv vakcinacije. Podržavam djecu koja se vakcinišu i podržavam porodice koje imaju pravo da donose medicinske odluke za svoju djecu zajedno s njihovim ljekarima", rekla je Biel.

Dodala je da je otišla u Sacramento da razgovara sa zakonodavcima u Californiji o predloženom zakonu.

View this post on Instagram

This week I went to Sacramento to talk to legislators in California about a proposed bill. I am not against vaccinations — I support children getting vaccinations and I also support families having the right to make educated medical decisions for their children alongside their physicians. My concern with #SB276 is solely regarding medical exemptions. My dearest friends have a child with a medical condition that warrants an exemption from vaccinations, and should this bill pass, it would greatly affect their family’s ability to care for their child in this state. That’s why I spoke to legislators and argued against this bill. Not because I don’t believe in vaccinations, but because I believe in giving doctors and the families they treat the ability to decide what’s best for their patients and the ability to provide that treatment. I encourage everyone to read more on this issue and to learn about the intricacies of #SB276. Thank you to everyone who met with me this week to engage in this important discussion!

A post shared by Jessica Biel (@jessicabiel) on


"Moji najdraži prijatelji imaju dijete sa zdravstvenim stanjem koje opravdava izuzeće od vakcinacije i ako ovaj zakon bude donesen, to će u velikoj mjeri utjecati na sposobnost njihove porodice da se brine za svoje dijete u ovoj državi. Zato sam razgovarala sa zakonodavcima i raspravljala protiv ovog zakona. Ne zato što ne vjerujem u vakcinaciju, već zato što vjerujem u ljekare i njihovu sposobnost da odluče šta je najbolje za njihove pacijente i da im osiguraju taj tretman", poručila je Biel.
Prijavi grešku


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...