Priznanje brata kralja popa
0

Jermaine Jackson: Planirali smo Michaelov bijeg iz SAD

Sarajevo-x.com
Jermaine Jackson
Jermaine Jackson
Brat preminulog kralja popa Michaela Jacksona, Jermaine Jackson, otkrio je postojanje nekad tajnog plana da popularni pjevač otputuje u Bahrein ukoliko ga sud proglasi krivim za zlostavljanje djece, piše Telegraph.

Jermaine je rekao da je privatni avion kojeg je platio njegov prijatelj čekao Michaela kako bi ga u slučaju negativnog ishoda suđenja iz 2005. godine za seksualno zlostavljanje odmah prevezao u Bahrein. Ova zemlja nema sporazum za izručenje sa SAD-om.

Za ovaj plan Michael Jackson nikada nije saznao.

"Ukoliko su mislili da ću sjediti i gledati kako mi brata 'razapinju' za nešto što nije učinio, prevarili su se. Nisu se prema njemu ponašali kako treba. Zar je trebao u zatvor zbog nečega što nije učinio?", izjavio je Jermaine.

Jermaine smatra da bi se njegov mlađi brat složio s pomenutim planom zbog straha jer vjerovatno ne bi preživio u zatvoru.

Michael Jackson, koji je umro u junu 2009. godine, bio je optužen za seksualno zlostavljanje 13. godišnjeg Gavina Arviza, ali je oslobođen svih optužbi nakon suđenja koje je trajalo četiri mjeseca.